Absolwentka Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunku Dietetyka, specjalność dietetyka kliniczna.
Specjalista SOIT- School Of Insulinresistance Therapy z certyfikatem „Specjalisty przyjaznego insulinoopornym” przyznany przez Fundację insulinooporność - zdrowa dieta i zdrowe życie.
Autorka publikacji naukowej na temat nadwagi i otyłości wśród młodzieży gimnazjalnej.
III miejsce w kategorii Fit Dietetyk Roku 2019r. na Ogólnopolskim Zjeździe Sieci Fit Dietetyk℠.
Systematycznie poszerza swoją wiedzę w specjalistycznych kursach i szkoleniach, zwieńczonych certyfikatami o tematyce żywienia w zdrowiu i wielu jednostkach chorobowych, suplementacji i dietcoachingu.
Jako dietetyk kliniczny specjalizuje się w leczeniu żywieniowym osób z nadwagą i otyłością oraz żywieniu w stanach chorobowych, szczególnie w chorobach cywilizacyjnych, endokrynologicznych i chorobach przewodu pokarmowego. Bardzo bliska jest jej tematyka chorób tarczycy oraz insulinooporności.
Jako dietetyk kliniczny charakteryzuje się indywidualnym i holistycznym podejściem do pacjenta, co umożliwia stworzenie atmosfery zrozumienia i zaufania. Duży nacisk kładzie na edukację swoich podopiecznych i zmianę ich nawyków żywieniowych. Na co dzień kieruje się tezą, że żywienie powinno być naszym lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem.
Ocena diety
Terapia nadwagi
Terapia niedowagi
Żywienie w chorobach
Żywienie w menopauzie
Żywienie w sporcie
Żywienie w ciąży
Żywienie dzieci
Zlecanie badań laboratoryjnych
Analiza masy i składu ciała
Zaburzenia odżywiania
Specjalista SOIT