mgr Marcelina Kruk (Zygmunt)
mgr Marcelina Kruk (Zygmunt)

mgr Marcelina Kruk (Zygmunt)

Absolwentka Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunku Dietetyka, specjalność dietetyka kliniczna.
Specjalista SOIT- School Of Insulinresistance Therapy z certyfikatem „Specjalisty przyjaznego insulinoopornym” przyznany przez Fundację insulinooporność - zdrowa dieta i zdrowe życie.
Autorka publikacji naukowej Consumption of Fast Food Products by Secondary School Students.
III miejsce w kategorii Fit Dietetyk Roku 2019r, 2020r,2021r,2022r. na Ogólnopolskim Zjeździe Sieci Fit Dietetyk℠.
Systematycznie poszerza swoją wiedzę w specjalistycznych kursach i szkoleniach, zwieńczonych certyfikatami o tematyce żywienia w zdrowiu i wielu jednostkach chorobowych, suplementacji i dietcoachingu.
Jako dietetyk kliniczny specjalizuje się w leczeniu żywieniowym osób z nadwagą i otyłością oraz żywieniu w stanach chorobowych, szczególnie w chorobach cywilizacyjnych, endokrynologicznych i chorobach przewodu pokarmowego. Bardzo bliska jest jej tematyka chorób tarczycy oraz insulinooporności.
Jako dietetyk kliniczny charakteryzuje się indywidualnym i holistycznym podejściem do pacjenta, co umożliwia stworzenie atmosfery zrozumienia i zaufania. Duży nacisk kładzie na edukację swoich podopiecznych i zmianę ich nawyków żywieniowych. Na co dzień kieruje się tezą, że żywienie powinno być naszym lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem.

+48796015508
  • Ocena diety

  • Terapia nadwagi

  • Terapia niedowagi

  • Żywienie w chorobach

  • Żywienie w menopauzie

  • Żywienie w sporcie

  • Żywienie w ciąży

  • Żywienie dzieci

  • Zlecanie badań laboratoryjnych

  • Analiza masy i składu ciała

  • Zaburzenia odżywiania

  • Specjalista SOIT

moja-poradnia/o-mnie
POKAŻ