Składniki:
-kasza gryczana: pół woreczka, 50 g
-oliwa z oliwek: łyżka, 10 g
-kurczak, filet: porcja, 150 g
-cukinia: pół średniej sztuki, 150 g
-cebula: pół małej sztuki, 25 g
-czosnek: 2 ząbki, 10 g
-pieczarki: 4 małe sztuki, 60 g

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Na patelni na oliwie podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, pieczarki, czosnek. W międzyczasie oczyścić mięso, pokroić drobno, doprawić ulubionymi przyprawami, wrzucić na patelnię. Po kilku minutach dodać pokrojoną cukinię, doprawić i dusić jeszcze przez około 10 minut, aż cukinia zmięknie. Wymieszać z ugotowaną kaszą, doprawić. Na koniec można posypać świeżą natką pietruszki.

Porcja dostarcza około 450 kcal.
Smacznego :)