Składniki:                                                                                                                                                                                                                   -100 g kaszy jaglanej
-250 ml mleka kokosowego
-2 łyżeczki ksylitolu /erytrolu/miodu lub więcej jeśli jesteś ciasteczkowym łasuchem
-50 g zmielonych migdałów
-70 g wiórek kokosowych
-20 g całych migdałów

Sposób przygotowania:                                                                                                                                                                                             -Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na 20 minut, a następnie obrać ze skórki.
-Kaszę płukać pod bieżącą wodą, a następnie wsypać do garnka, zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień do
minimum, dodać ksylitol. Gotować pod przykryciem do miękkości.
-Zmielić lub drobno pokroić 50 g migdałów.
-Zestawić z ognia, dodać mielone migdały, 50 g wiórek kokosowych, dokładnie wymieszać. Powinna powstać dość gęsta, kleista papka.
-Przygotować miskę z wodą do zwilżania dłoni.
-Z kaszy formować zwilżonymi dłońmi kulki wielkości orzecha włoskiego.
-Do środka wkładać po jednym migdale.
-Obtaczać w wiórkach.
-Schłodzić w lodówce przed podaniem.

Smacznego :)