Składniki:
- 2 jaja
-30g mąki (u mnie ryżowa)
-przyprawy (szczypta soli, ostra papryka, oregano, bazylia, suszone pomidory z czosnkiem)
-2 łyżki mleka/wody
-odrobina oleju
-dodatki do omleta

Przygotowanie:
Wszystko (jaja, mąka, przyprawy, mleko) razem wymieszać i wylać masę na rozgrzaną patelnię (wysmarowaną odrobiną tłuszczu, najlepiej ręcznikiem papierowym). Smażyć na bardzo małym ogniu pod przykryciem (około 10 minut). Nie przewracamy już na drugą stronę. Na wylaną masę dodać kilka cienkich plastrów mozzarelli.
W zależności od preferencji do masy dodajemy ulubione składniki: drobno pokrojone pieczarki, paprykę, cukinię, ser feta, kukurydzę.
Gotowy omlet smarujemy łyżką (najlepiej zredukowanych po gotowaniu pomidorów) lub łyżką koncentratu pomidorowego z odrobiną oliwy z oliwek i ziół prowansalskich. Gotowy omlet posypać rukolą.
Smacznego :)